GYIK

Ez nem természetes anyag, nem veszélyes ez?

A Summerice™ által használt amerikai panelek technológiája csak itthon ismeretlen: eredeti hazájában, az Egyesült Államokban immár húsz éve fejlesztik és ez idő alatt igen szigorú tesztsorozaton esett át. Ma már több mint egy évtizede használják az amatőr és profi korcsolyázók, így mostanra a tudományos és a személyes tapasztalatok egyaránt megnyugtathatják a kétkedőket: a Summerice™, mint minden EZ Glide 350™-panelre épülő pályarendszer tökéletesen biztonságos. Ráadásul a szó minden értelmében az: sem az egészségünkre, sem a felszerelésünkre nem veszélyesebb, mint a természetes, vagy a hűtött műjég.

 

A Summerice™ felülete nem keményebb, vagy durvább, mint a jégé, sőt, a műanyag panelek még rugalmasabbak is mint a műjég, így korcsolyapályáinkon nemcsak a sérülésveszély kisebb, de a rajtuk való korizás az ízületekkel is kíméletesebb.

 

És nemcsak ez a tulajdonsága teszi a kisgyermekek ideális tanulópályájává, hanem az is, hogy a Summerice™ felülete "száraz", amely ráadásul fedett, fűtött helyen is alkalmazható, így nem kell sem attól tartani, hogy a gyerekek átáznak a sok eséstől, sem attól, hogy felfáznak a hidegben. A legkisebbek így vastag ruha nélkül, a mozgásszabadság teljes megőrzésével ismerkedhetnek meg a korcsolyázás alapjaival.

Milyen felületre, milyen helyen telepíthető a Summerice™?

Az EZ Glide 350™ speciális paneljei bármilyen szilárd, egyenletes, vízszintes talajra telepíthetők. Rendkívül fontos, hogy az aljzat egyenetlenségeit tartós megoldással rendezzük, ezért a beton, aszfalt, ácsolt padozat számítanak a leggyakrabban használt, legjobban bevált aljzatnak a Summerice™ által is használt szintetikus panelek telepítésénél.

 

Ami pedig a teherbírást illeti: a műanyagjég-pálya "kirakódarabkáit" bármilyen egyenletes, vízszintes és szilárd felületre fel lehet állítani, amely képes megtartani a panelek és a korcsolyázók súlyát. A paneleket parkettán, vagy laminált padlólapokon is nagyszerűen össze lehet állítani: az iskolai tornatermek műpadlós aljzata például kiváló felület a Summerice™-pályák telepítéséhez.

 

A Summerice™ dacol olyan helyszínekkel is, ahol műjég előállítására gondolni sem lehetne: akár a tűző napon is felállítható, UV-védelemmel ellátott EZ Glide 350™-paneljei ugyanis nem fakulnak, nem károsodnak sem a nap, sem az ónos eső vagy egyéb viszontagságok hatására sem.

 

Kültéren sátortető felállítását javasoljuk, amivel minden időben zavartalanná tehetjük a korcsolyázást a Summerice™-pályán. Már egy egyszerű sátortetővel is elérhető, hogy függetlenedjünk az időjárástól, legyen szó esőről, hóról, szikrázó napsütésről.

Ezen a pályán így soha nem áll meg az élet!

Hogyan kell és lehet tisztítani a Summerice™-pályát?

A Summerice™ felületének karbantartásához legtöbbször elég a sima csapvíz, de a tökéletes korcsolyázási élmény érdekében egy olyan speciális síkosító permetet használunk, amely minden elemében természetes anyagokból, főleg növényi glicerinből áll. Így az nemcsak veszélytelen, de a ruhánkat sem szennyezi be.

 

A Summerice™ által használt panelek egyetlen mellékterméke a farolások következtében kialakuló "műanyagjég-kása", ami apró, fehér morzsával hintheti be azt, aki gyakran esik el. Ez azonban mosással, vagy akár egy gondosabb leporolással könnyedén eltávolítható.

 

A pályát egyébként csak akkor kell tisztítani, ha olyan idegen anyag kerül rá, amely akadályozza a balesetmentes korcsolyázást (por, homok, stb.) Ehhez a tiszta víz rendszerint elégséges, hiszen a szennyeződés nem ragad és nem préselődik bele a panelek anyagába.

Milyen kiegészítőket kell használni a Summerice™-hoz?

Ez Glide™ Enhancer-felületsíkosító. A Summerice™-pályákra kifejlesztett felületsíkosító vízben teljes mértékben oldódó környezetbarát anyag, amely nem mérgező, és se festéket, se szilikont nem tartalmaz. A több évtizedes használat során bebizonyosodott, hogy ez a síkosító felülmúlja a piacon létező hasonló termékeket. Jelentősen megnöveli a csúszás hosszúságát, ezáltal nemcsak a korizás élményét javítva, de növeli a korcsolya "élettartamát" is: az általunk forgalmazott felületsíkosítók használata mellett ritkábban van szükség a korcsolyák élezésére.

 

A speciális síkosító felvitele a permetezővel történik, amelynek segítségével az anyag finom ködpermet formájában egyenletesen szórható a pályára. A síkosító használatának gyakorisága a pálya helyétől és használatbavételétől függ.

 

EZ-Glide-Enhancer-permetezo.pngEz Glide Enhancer-permetező. A Summerice™-pályák felületének karbantartásához csupán a permetezőre van szükség, amivel a vizet és a speciális síkosítót juttatjuk a korcsolyapályára.

 

Bár kerti permetezőgépek bárki számára elérhetők, a túl nagy mennyiségű anyagleadás miatt ezek nem megfelelők a felületsíkosító hatékony és költségtakarékos felvitelére.

 

A Summerice™ által is használt piacvezető panelekhez kifejlesztett Ez Glide™-permetező azonban minden használat alkalmával egyenletes ködpermetet képes leadni, megkímélve így a felhasználót attól a többletköltségtől, amit a feleslegesen nagy mennyiségű felületsíkosító használata okozna.

 

A permetező, amely 1 és 2 gallonos változatban kapható, könnyen használható, összeszerelést nem igényel.

 

A Summerice™-pályák nemcsak a pénzzel és az energiával, de az idővel is takarékosan bánnak: egy ember, korival a lábán még egy nagyobb pályát is 5 perc alatt képes beszórni.

 

WISSOTA korcsolya élező. A Wissota élező egy komplett, mechanikus élező szett, tartozékokkal. Tökéletes a hoki- és műkorcsolya élezésére egyaránt.

Cégünk ezt az élezőt használja és ajánlja, hiszen egy olyan kedvező árfekvésű asztali egység, amely minden – a professzionális korcsolyaélezéshez szükséges - kiegészítőt tartalmaz.

 

vedo-es-reklampalankok.pngVédő- és reklámpalánkok. A jégpálya köré palánk emelésére is lehetőség van, amelyen a szponzorok, hirdetők reklámjai helyezhetők el, így téve még gyorsabban és még könnyebben megtérülővé minden Summerice™-pályaépítést, vagy -bérlést.

 

A palánkokat ugyancsak cégünk forgalmazza, a kreatív megoldások kidolgozásában és legyártásában pedig stratégiai partnereink állnak ügyfeleink rendelkezésére.

 

Mik az EZ Glide 350™-panelek legfontosabb technikai adatai?

Az EZ Glide 350™-panelek úgy nevezett DoveTail kapcsait egy hüvelyken 1/100th érintkezési tűréshatár jellemzi, ez a rendkívül pontos illesztés pedig a lehető legbiztonságosabb és legegyenletesebb felületet eredményezi.

 

A panelek 1,143 m x 2,286 m méretűek, vastagságuk 1,27 cm.

Súlyuk mintegy 32 kg.

honlapkészítés